Skip to main content

Wat is een Microdosering?

Een Microdosering is een sub-perceptuele dosering die nauwelijks direct waarneembaar is. Het nemen van een Microdosering met Psilocybine Truffels wordt al voor enkele jaren succesvol ingezet en heeft al veel mensen geholpen bij het aangaan van persoonlijke groei en ontwikkeling. Veel voorkomende effecten van Microdosing met truffels zijn:

 • Stemmingsverbetering
 • Emotionele stabiliteit
 • Toenemende motivatie
 • Verbetering van het geheugen
 • Verhoogde creativiteit
 • Mentale helderheid
 • Verbeterde slaap
 • Ervaren van ‘’flow states’’
 • Versterking van huidige stemming
 • Vermindering van stress
 • Verlichting van hardnekkige aandoeningen als depressie, ADD, ADHD, PTSS en verschillende Angststoornissen
 • Versterkte zintuigelijke waarneming
Handleiding Downloaden
Al sinds het begin van de mensheid

De Geschiedenis

De term ‘’Microdosing’’ of ”Microdosering” neemt de laatste jaren erg in populariteit toe. Talloze onderzoeken laten zien dat er veel potentie zit in de toepassing, maar waar komt het idee om een kleine dosering van Psilocybine Truffels of een andere Psychedelica te nemen nou eigenlijk vandaan? Er zijn uiteenlopende ideeën over deze vorm van gebruik maar dat Psychedelica en de mens een lange geschiedenis kennen is evident en word over het algemeen overal erkend door academici.

Lees meer
Microdosing verhoogt de neurale connectiviteit

Hoe werkt het?

Het nemen van een Microdosering met Psilocybine Truffels verhoogt de neurale connectiviteit. De officiële naam voor dit fenomeen is neuroplasticiteit wat zorgt voor een direct effect op het ”Default Mode Network” ookwel DMN, een wetenschappelijk concept, gepopulariseerd door Michael Pollan. Het DMN werkt als een complex filtersysteem die we gebruiken om te functioneren zonder dat we volledig worden overspoeld door alle beschikbare informatie binnen ons waarneembare veld. Een lage dosering Psilocybine kan er voor zorgen dat er meer informatie door de hersenen kan worden opgenomen en verwerkt.

Lees meer
Zingeving, authenticiteit en mentale helderheid

Waarom Microdosering met truffels?

Microdosing word toegepast voor de meest uiteenlopende redenen. Het kan zijn dat mensen zich meer willen verbinden met hun creativiteit of dat ze een verandering willen bewerkstelligen en daar een hulpmiddel voor zoeken. De verbinding met het hart, de zintuigen en de omgeving kunnen verantwoordelijk zijn voor een ware opleving. Over het algemeen rapporteren de meeste mensen positieve veranderingen en word er meer levensvreugde ervaren. Is dit iets voor jou? Zorg dan eerst dat je volledig op de hoogte bent van alles wat er bij komt kijken.

Lees meer

Hoe gebruik ik het Microdosing product?

Begin of midden van de dag tijdens de maaltijd

Microdosing Icon

Knip één dosis uit de strip in de verpakking

Slik de portie door zonder te kauwen en spoel na met water

Microdosing Bewaren Icons

Bewaar de verpakking in de koeling

Microdosing Protocollen

Het wordt aanbevolen om de microdoseringen in te nemen volgens een specifiek schema waarin staat hoe vaak en wanneer je de Microdosis inneemt. Dit noemt men een protocol. Er zijn verschillende Microdosing protocollen bekend. Voor alle protocollen geld dat na het voltooien van een proces van 6 tot 10 weken minimaal 2 weken rust word genomen. Deze periode is belangrijk om tolerantie te voorkomen en daardoor de werkende kracht van de Psilocybine te behouden. Na deze rustperiode kun je wanneer gewenst het Microdoseren hervatten. Geef onderstaande methoden minimaal een maand de tijd om er achter te komen of dit het gewenste resultaat biedt. Kies bij voorkeur een vrije dag uit als je voor het eerst aan de slag gaat met Microdosing. Zo kun je in alle rust kennis maken met de zachtaardige werking van de truffel.
We adviseren één van de volgende protocollen te hanteren voor het meest betrouwbare resultaat:

Het ‘’Fadiman’’ protocol

Fadiman Protocol - Microdosing

Deze methode biedt een goede basis voor een eerste Microdosering ervaring. Het is gebaseerd op een 3-daagse cyclus. Psilocybine blijft ongeveer 2 dagen actief aanwezig in het lichaam waardoor je met deze methode duidelijk de verschillen kunt ervaren tussen een ”Microdosing-dag” en een normale dag.

Lees meer over de microdosing protocollen.

Het ”every other day” protocol

Every other day protocol - Microdosing

Deze methode heeft de meeste stabiliteit door de constante aanwezigheid van de werkzame stoffen in het lichaam. De psilocybine blijft namelijk twee dagen actief waardoor het ook op de ‘’nuchtere’’ dag werkzaam is. Het is gebaseerd op een 2-daagse cyclus.

Over het toevoegen van Nootropics en essentiële Vitaminen

Stacking Methodes

Stacking staat voor het opéénstapelen van verschillende natuur supplementen en vitaminen in samenhang met het Micro-doseren van Psilocybine. Steeds meer onderzoek suggereert dat het toevoegen van geneeskrachtige paddenstoelen het effect van het Micro-doseren kan optimaliseren. Er zijn inmiddels verschillende ‘’Stacking Methodes’’ die worden toegepast waarvan de “Stamets Stack’’ de meest bekende is. Het toevoegen van de Lion’s Mane paddenstoel en Niacine zou de aanmaak van nieuwe hersencellen bevorderen.

Lees meerShop nu