Skip to main content

De Magic Truffel

De officiële naam voor de truffel is Sclerotium of Sclerotia in meervoud. De truffel behoort tot het de wereld van de paddestoel en maakt onderdeel uit van een gigantisch ondergronds netwerk. Dit ondergrondse netwerk noemt men mycelium, een schimmelformatie met een witte, draderige structuur. Onder de juiste omstandigheden zal het mycelium zorgen voor de groei van paddenstoelen. In wezen is de paddenstoel de vrucht van het mycelium. Wanneer de omstandigheden niet optimaal zijn, vormt zich ondergronds een compacte massa waar voedingsstoffen en water in worden opgeslagen voor een beter moment om te groeien. Deze verzameling van voedingsstoffen, voorzien van een dun vliesje noemt men de truffel.

Lees meer

We kennen op onze planeet meer dan 200 verschillende soorten schimmels en paddenstoelen die de hallucinogene stoffen Psilocybine en Psilocine bevatten. Enkele van deze soorten zijn in staat om de truffel te produceren. De bekendste soorten zijn de Psilocybe Mexicana, Psilocybe Tampanensis en de Psilocybe Atlantis. In hoge doseringen veroorzaken ze filosofische inzichten en ontzagwekkende visuals. De hallucinogene truffel word daarom ook wel ‘’Philosopher’s stone’’ genoemd.

Hallucinogenen op de tijdslijn

De Geschiedenis

Hallucinogenen gaan ver terug en kennen een langdurige en diepgaande reputatie. Ze worden al duizenden jaren door niet-westerse culturen gebruikt als ‘’Heillige’’ middelen en staan bekend om hun vermogen om te genezen, persoonlijke onevenwichtigheden te herstellen en om contact te maken met de spirituele aspecten van het leven. Ook vandaag de dag worden ze nog steeds over de hele wereld ingezet tijdens religieuze rituelen en ceremonies. Wat kunnen we leren van de tradities en de gebruiken uit de oude tijd?

Lees meer

Effecten

30 tot 60 minuten na inname worden de eerste effecten merkbaar. De geleidelijke opkomst heeft een gemiddelde tijdsduur van 1 tot 2 uur voor dit een piek bereikt. Deze word over het algemeen als meest intens ervaren. Na in totaal 4 tot 6 uur nemen de effecten geleidelijk af. Wat je kunt verwachten tijdens de ervaring:

Verandering van zintuigelijke perceptie

Naarmate verschillende factoren, kunnen verschillende perceptuele veranderingen worden waargenomen. Kleuren, reuk, smaak en tast kunnen als intenser worden ervaren. In sommige gevallen kan men gaan hallucineren zowel met de ogen open als gesloten. Geometrische vormen en caleidoscopische structuren kunnen worden waargenomen. Ook muziek en andere zintuigelijke input kan als anders worden ervaren.

Verandering van stemming

De Magic Truffel kan een sterk effect hebben op de stemming, en dit kan verschillende vormen aannemen en soms zelfs variëren tussenbeide. Euforie en extase zijn geen uitzondering maar ook verwarring en angst kunnen optreden tijdens de ervaring. In de regel zien we vaak dat het de huidige stemming versterkt.

Verandering van tijdsperceptie

Tijd en ruimte kunnen als compleet veranderd worden ervaren. Over het algemeen wordt tijd als veel langzamer ervaren. Minuten kunnen aanvoelen als uren en in sommige gevallen lijkt de tijd zelfs stil te staan.

Verandering van mentale processen

De Magic Truffel kan een drastische verandering in het denkvermogen veroorzaken. Er worden ongebruikelijke dwarsverbindingen en verbanden gelegd, wat kan leiden tot verassende inzichten maar ook tot verwarrende gedachten. Bij hogere doseringen treden er verandering van ‘’zelf’’ perceptie op wat de grenzen tussen de eigen persoon en de omgeving kan vervagen. Dit noemt men ego-dissolutie of depersonalisatie, wat de gebruiker kan versmelten met andere personen, dieren of objecten. Dit kan een gevoel van verbondenheid en éénheid opwekken, soms op een spiritueel of religieus niveau.

Fysieke effecten

De Magic Truffel kan een sterke body high veroorzaken wat gepaard kan gaan met gevoelens van euforie, gewichtsloosheid en verslapping van de spieren. Milde stijging van de hartslag en een verhoogde bloeddruk kunnen optreden. Verwijde pupillen, een droge mond, verstoring van het evenwicht, misselijkheid en braken kunnen voorkomen bij het eten van de Magic Truffel.

Haal het maximale uit je ervaring

Voorbereiding

Om het maximale uit de ervaring te halen is het erg belangrijk je goed voor te bereiden. Het is van absoluut belang dat je jezelf tijdens de ervaring geen zorgen hoeft te maken. Zorg dat je zowel mentaal als fysiek klaar bent om jezelf volledig te kunnen overgeven aan de innerlijke reis. Wil je graag weten waar je voorafgaand alvast rekening mee kunt houden? We hebben alvast een aantal belangrijke punten op een rij gezet zodat jij je optimaal kunt voorbereiden op de Psychedelische ervaring.

Download de complete handleiding

Waar moet ik rekening mee houden?

De kracht van Magic Truffels

Magic Truffels zijn krachtig en de Psychedelische ervaring is voor iedereen anders. Voor de meeste mensen is het een ware openbaring vol met inzichten en bijzondere levenslessen. Houd er wel rekening mee dat niet iedereen kan omgaan met de drastische veranderingen die tijdens de reis kunnen optreden. Lees je daarom goed in en maak een weloverwogen keuze!

De flow van de ervaring

Het is van uiterst belang dat wat er ook op je afkomt, je het laat zijn zoals het is. Verzetten werkt vaak averechts en kan het ervaren van de trip bemoeilijken. Wanneer mensen een slechte ervaring hebben, is er in bijna alle gevallen sprake van één of meerdere oorzaken:

  • Slechte voorbereiding
  • Overdosering
  • Gezamenlijk gebruik met andere middelen
  • Verkeerde ‘’Set and Setting’’
  • Aanwezigheid van contra-indicaties

Magic Truffels en afhankelijkheid

De kans op verslaving is verwaarloosbaar. De eigenschappen van de psychedelische ervaring vragen niet om herhaalde consumptie. Dit komt doordat de ervaring vaak als intensief en ingrijpend wordt beleefd. Bij herhaaldelijk gebruik kan lichamelijke tolerantie optreden. Dit kan de effecten drastisch verminderen.

Magic Truffels en psychische problemen

We raden consumptie voor mensen die psychische problemen hebben af. Voor deze groep kan het gebruik van de Magic Truffel de problemen verergeren. Magic Truffels kunnen bij personen die gevoelig zijn voor psychoses, een psychose oproepen. Combineren met andere middelen word ernstig afgeraden.

Het voorkomen van een ''Bad Trip''

Zorg er te allen tijde voor dat je goed bent geïnformeerd en dat je op de hoogte bent van de risico’s. Vaak zijn de zogenaamde “Bad Trips’’ een gevolg van de confrontatie met angst of trauma, wat een heftige reactie kan veroorzaken. Deze kunnen bij een goede voorbereiding en voldoende aandacht voor Set & Setting kunnen worden voorkomen.

Wees zorgvuldig met het doseren

Dosering

Voor een optimale werking is het belangrijk om gedurende 4-6 uur voor het innemen niets te eten, zodat de actieve stoffen zo efficiënt mogelijk door het lichaam worden opgenomen. De dosering is afhankelijk van een aantal factoren zoals lichaamsbouw, de soort en het gewenste effect. Een goed gemiddelde ziet er als volgt uit:

Hoe neem ik de Truffels?

Consumptie

De meest gebruikelijke manier is om ze te eten. Zorg ervoor dat je goed kauwt zodat het lichaam de actieve stoffen zo efficient mogelijk kan opnemen. Sommige gebruikers ervaren buikpijn of misselijkheid na het eten van de Magic Truffel. Dit is volkomen normaal en verdwijnt in de meeste gevallen zodra de ervaring begint.

Maak een heerlijke Truffel thee

Truffel Thee

Heb je een zwakke maag of spreekt de smaak je niet aan, dan kun je er beter thee van trekken. Snijd de Magic Truffels in zo klein mogelijke stukjes en voeg deze toe aan een thee naar voorkeur. Laat het minimaal 10 minuten intrekken. Het is belangrijk om de Magic Truffels pas toe te voegen, nadat de thee heeft gekookt. Anders loop je het risico dat de werkzame stof wordt afgebroken en dat is zonde! Voeg eventueel wat honing toe om de bittere Truffel smaak te dempen.

De Truffels bewaren

Magic Truffles worden vers geleverd en hebben een beperkte houdbaarheid. Hoe eerder ze worden geconsumeerd, hoe beter de smaak en het effect zal zijn. Bewaar de Magic Truffels in de koeling voor een houdbaarheid van ongeveer 2 maanden. Na deze periode kan de versheid van het product niet meer gegarandeerd worden. Bekijk ons assortiment door op de ''Shop Nu'' button te klikken. Be safe, Be responsible!