Skip to main content

Jouw interesse voor de wonderlijke wereld van Psychedelica wordt vandaag de dag nog niet altijd goed ontvangen. Als je regelmatig over je ervaringen met Psychedelische Truffels of Paddenstoelen praat, krijg je vroeg of laat een keer te maken met taboe. Je word niet altijd begrepen en je voorliefde kan bij voorbaat al een ongemakkelijk gevoel oproepen. Er lijkt soms totaal geen draagvlak, hoe graag je jouw prachtige ervaringen en waardevolle kennis ook wilt delen. Hoe komt dat toch? Met de volgende punten in je achterhoofd kun je voortaan het gesprek aan. Wie weet inspireer je iemand om het net weer even wat anders te zien.

Psychedelica als Cultureel Erfgoed

Verschillende Psychedelica zoals Magic Mushrooms en de in Nederland legale Truffel werden al voor duizenden jaren gebruikt door onze voorouders. Archeologische vondsten laten duidelijk zien dat dit gebruik minstens 8000 jaar terug gaat. Zo stonden de Psychedelische middelen centraal in de vormgeving van taal, cultuur en filosofisch gedachtengoed en werdt het beschouwd een als essentieel onderdeel van het leven in de community. Psychedelica werden vaak in een ceremoniële setting gebruikt voor spirituele doeleinden, maar ook voor het helen van fysieke en mentale onbalans. 

Psychedelica in de jaren 50 en 60

We leven in de jaren 50 en Psychedelica doet zijn intrede in de mentale gezondheidssector. Tijdens een experiment word de Psychedelische Substantie LSD-25 ontdekt door de Zwitserse scheikundige Albert Hofmann. Deze LSD bleek later buitengewoon effectief bij verslavingen en als antidepressivum. Er volgde een opleving binnen de Psychiatrie en tot het einde van de jaren 60 werd er volop onderzoek gedaan naar de effectiviteit van verschillende Psychedelica zoals LSD, Mescaline en Psilocybine, een stof die we aantreffen in Magic Mushrooms en Magic Truffels. De mentale doorbraken en inzichten die deze middelen kunnen veroorzaken, bleken niet alleen treffend voor clienten, maar ook voor mensen met een voorliefde voor spirituele groei en ontwikkeling.

De ‘’War on Drugs’’

De massale opkomst van een Psychedelisch goedje met helende eigenschappen werdt dan ook snel opgepikt door verschillende groepen en het duurde niet lang voordat ze ook werden ontdekt binnen de welbekende ‘’hippie-beweging.’’ Dit vormde een zeer grote bedreiging voor destijds heersende Vietnam-oorlog, een inmenging-conflict met dubieuze bemiddeling vanuit de Amerikaanse autoriteiten. Met de wereldbekende uitspraak ‘’Make Love Not War’’ werd duidelijk gemaakt dat het volk klaar was voor een andere richting. Een van liefde en vrede. In 1971 sprak Amerikaans president R. Nixon dan ook een ‘’War on Drugs’’ uit. Dit algehele verbod trof niet alleen de vrijheid van het volk, maar ook de voortgang en het succes in de mentale gezondheidssector. Dit leidde uiteindelijk tot de vernietiging van kennis, een onvoorstelbare achterstand en een volledige ontkenning van een cultuurhistorische geschiedenis waarin deze middelen op ceremoniële wijze werden gebruikt.

De Psychedelische Revolutie en een einde aan Taboe

Er volgde een lange tijd waarin Psychedelica en andere middelen door overheidsinstanties gedemoniseerd werden. Anti-Drug reclame campagnes en uit verband getrokken voorbeelden van incidenten werden er voor jaren op rij met de paplepel in gegoten. Drugs zijn slecht en als je er ooit aan begint komt het nooit meer goed met je! Gelukkig begint dit kortzichtige denkbeeld vandaag de dag meer en meer te veranderen. Sinds de beginjaren 2000 zien we namelijk weer een enorme opleving in het onderzoeksveld met Psychedelica. Met dank aan dappere wetenschappers en journalisten als Rolland Griffith, Rick Doblin, Rick Strassman, Dennis McKenna, James Fadiman, Graham Hancock en nog velen meer, lijkt het er sterk op dat het Psychedelische taboe eindelijk doorbroken kan worden. Inmiddels zijn er talloze reportages, artikelen films en documentaires te vinden en heeft iedereen al wel een keer van Microdosing gehoord. Psychedelica zijn terug en met de juiste vorm van educatie, een veilige en verantwoorde setting en aandacht voor de essentiële punten kunnen ze een waardevolle toevoeging zijn voor onze samenleving.

Cosmic Truffles zet zich in om je hierin te voorzien. We hebben er alles aan gedaan om je goed op weg te helpen zodat jij veilig en verantwoord met de Magische Truffel kunt werken. Op onze site vind je de meest actuele informatie en bieden we Nederlands meest zuivere Truffels aan. Ook is er de mogelijkheid om een Online Microdosing Programma te volgen of kun je onze experts raadplegen voor een begeleide Truffel-ceremonie. 

Leave a Reply