Skip to main content

Microdosing, Hoe pak je dat nou goed aan en waar moet je allemaal aan denken? Om er de voordelen van te kunnen ervaren is het essentieel dat je goed vorm geeft aan het proces. Wanneer je een Microdosing Programma volgt en samen met een coach aan de slag gaat, ben je er zeker van dat je niets aan het toeval over laat. Je bent optimaal voorbereid op een succesvolle ervaring!

Coaching vs. Therapie

Om Microdosing goed te begrijpen maken we onderscheid tussen twee categorieën. 

Tussen Entheogeen en Therapeutisch gebruik zit namelijk een wezenlijk verschil. Het is belangrijk om te weten welke categorie aansluit bij jou persoonlijke situatie. Dit helpt je om veilig, verantwoord en goed voorbereid aan de slag te gaan. 

Entheogeen & Therapeutisch gebruik

Entheogeen betekent letterlijk ‘afkomstig van God in onszelf.’ Het verwijst duidelijk naar een spirituele context. Wie vanuit deze context met Psychedelica wilt starten streeft naar een stukje persoonlijke groei en/of spirituele verdieping. Het kan ook zijn dat je gewoon nieuwsgierig bent naar wat Microdosing voor jou kan betekenen. Herken jij jezelf hierin? Dan kun je in de meeste gevallen, na uitsluiting van eventuele *contra-indicaties, zelfstandig aan de slag. Microdosing blijkt ook bijzonder effectief bij verschillende mentale en fysieke klachten. Het Microdoseren kan hier een therapeutische werking hebben. Een traject voor deze groep mensen vereist de supervisie van een gekwalificeerde psycholoog of therapeut.

*contra-indicaties zijn redenen of omstandigheden om een bepaalde behandeling of een middel niet toe te passen. Het geeft in dit geval aan welke mensen beter niet aan de slag kunnen met Microdosing.

Meer over Contra-indicaties

Microdosing als Therapie

Heb je mentale of fysieke klachten en ben je benieuwd wat Microdosing voor je kan betekenen? Er zijn inmiddels diverse onderzoeken die aantonen dat Microdosing een positief effect kan hebben op verschillende aandoeningen. Zorg dat je eerst goed op de hoogte bent van het verband tussen Microdosing en jou specifieke klacht. Het kan zijn dat er al veel over bekend is en dat er verschillende wetenschappelijke artikelen zijn die je kunt doornemen. Raadpleeg altijd een gekwalificeerde psycholoog, arts of therapeut. Er zijn steeds meer professionals die open staan voor het werken met deze natuurlijke middelen. Experimenteren op eigen initiatief word afgeraden.

Deze afbeelding demonstreert hoeveel publicaties er zijn gemaakt over Psilocybine door de jaren heen. De stijging in populariteit is duidelijk zichtbaar, en er wordt steeds meer aandacht besteed aan de effectiviteit van de Psychoactieve stof welke we aantreffen in Magic Truffels. Er is genoeg informatie om je in te verdiepen en we raden het aan dit dan ook grondig te doen!

Microdosing met een Coach

Wanneer je gaat Microdoseren met een coach kun je meer uit de ervaring halen. De kennis en de ervaring van een goede coach bieden je de mogelijkheid om een waardevolle ervaring op te doen. Door onder begeleiding aan de slag te gaan kun je je aandacht volledig richten op jezelf. Je word ondersteunt tijdens de voorbereiding, gedurende het hele traject en bij de afsluiting. De coach helpt je om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke proces. Waar zijn de kansen en waar liggen de eventuele valkuilen? De coach is er om je te sturen. Hij of zei, helpt je om de juiste stappen te nemen zodat je dichter tot de kern van jezelf kunt komen.

Het Microdosing Kickstart Programma

Om je zo goed mogelijk op weg te helpen hebben we het Microdosing Kickstart Programma gelanceerd. Zo kun je kennismaken met het onderwerp en met alles wat er bij komt kijken. Aan de hand van een aantal belangrijke onderdelen laten we zien waar de mogelijkheden liggen zodat jij het maximale uit jouw Microdosing ervaring kunt halen. Het Microdosing Kickstart Programma is een compleet, all-inclusive pakket waarin we je optimaal voorbereiden op een volle maand Microdosing. Met het programma beschik je over een goede basiskennis en heb je alles in huis om zo aan de slag te kunnen.

Lees Meer

Leave a Reply