Skip to main content

Het nemen van een Microdosering verhoogt de neurale connectiviteit. De officiële naam voor dit fenomeen is neuroplasticiteit wat zorgt voor een direct effect op het ”Default Mode Network” ook wel DMN, een wetenschappelijk concept, gepopulariseerd door Michael Pollan. Het DMN werkt als een complex filtersysteem die we gebruiken om te functioneren zonder dat we volledig worden overspoeld door alle beschikbare informatie binnen ons waarneembare veld. Een lage dosering Psilocybine kan er voor zorgen dat er meer informatie door de hersenen kan worden opgenomen en verwerkt.

Wat doet het DMN?

Één van de belangrijkste taken van het DMN is het remmen van andere hersengebieden zodat we doeltreffend verschillende taken kunnen uitvoeren. Het remt en begrenst ons perspectief in het belang van efficiëntie en voor het behoud van energie. Dit beperkte perspectief is bovendien de oorzaak van onze meest hardnekkige problemen. Door de effectiviteit van het DMN zijn veel van onze gedachten, gevoelens en handelingen herhaaldelijk, wat het ons moeilijk maakt om negatieve patronen te doorbreken en op persoonlijk gebied te ontwikkelen.

We komen als mens nog altijd met enige regelmaat terecht in oude patronen, of in iets wat ons niet langer vooruit helpt, maar wat zich wel herhaaldelijk blijft aandienen zonder dat we direct begrijpen wat we kunnen doen om dit te doorbreken. Het openbreken van de patronen die het DMN definieert kan een verfrissend perspectief bieden op onze manier van leven. Waar de één dit behaalt door middel van meditatie, heeft de ander succes met het beoefenen van yoga, mindfullness of een andere vorm van stilte tijd. Er zijn verschillende methoden om hier in te slagen en Microdosing kan één van deze manieren zijn. De verhoogde connectiviteit in de hersenen kan leiden tot het vinden van meer zingeving en authenticiteit.

De rol van Cultuur beleving

Ook onze samenleving heeft een grote invloed op de manier waarop we in het leven staan en hoe we onszelf ervaren. We identificeren onszelf nog te al te vaak met het ego en de rollen die we spelen in onze sociale omgeving. De één ongetwijfeld meer dan de ander, maar we hebben allemaal te maken met de hindernissen en obstakels die we tegenkomen op ons levenspad. De rol die we hierin spelen kan ervoor zorgen dat we te maken krijgen met een sociale en maatschappelijke druk, iets waar we allemaal op eigen manier mee moeten leren omgaan. Navigeren in een wereld waar we niet altijd onszelf kunnen zijn kan moeilijk zijn. Het kan er voor zorgen dat we soms vast komen te zitten en de verbinding met de kern, het hart en de liefde weer uit het oog verliezen.

Creativiteit wordt onderdrukt en het vermogen om zelf invulling te geven aan de wereld maakt plaatst voor het narratief. Dit narratief kent vandaag de dag weinig vorm en kleur en heeft de neiging grote groepen mensen uit te sluiten op basis van talloze redenen. Zo kun je soms al buiten de boot vallen als je net wat anders denkt over bepaalde onderwerpen of als je besluit jezelf te veranderen en te ontwikkelen. Dit is één van de hoofdoorzaken van de maatschappelijke problemen die zich overal kenbaar maken. We zien namelijk een explosieve toename van stress, burn-outs, eenzaamheid, gebrek aan invulling en zingeving in de wereld. Hoe gaan we dit veranderen en wat kunnen we doen om sterker en meer zelfverzekerd in het leven te staan?

Microdosing als zelfhulpmiddel

Steeds meer mensen ondervinden de voordelen van het Microdoseren. Er zijn inmiddels talloze verslagen van mensen met de meest inspirerende verhalen over het behalen van persoonlijk succes en het overkomen van angsten en blokkades. Niet alleen in therapeutische setting, maar ook thuis gaan meer een meer mensen aan de slag met verschillende Microdosing methodes. Waar de één op zoek is naar meer creativiteit gaat de ander van start met een vooropgesteld traject om bijvoorbeeld een ongewenst gedragspatroon aan te pakken. Wees ervan bewust dat het Microdoseren op zichzelf geen wondermiddel is. Zonder te werken met een specifieke intentie kan het maar net zo zijn dat het niets of weinig voor je doet. Het is daarom erg belangrijk dat je jezelf goed voorbereid en dat je er vooraf alles aan doet om de ervaring in goede banen te leiden. Zorg er daarom altijd voor dat je goed op de hoogte bent van alles wat er bij komt kijken.

Voor wie is Microdosing nou precies?

Hoe kom je er nou eigenlijk achter of het Microdoseren iets voor jou is of niet? Er rust nog veel stigma op het onderwerp en het is voor lang niet iedereen even duidelijk of dit nou wel of niet geschikt zou zijn. Zorg allereerst dat je op de hoogte bent van de Contra-indicaties. Zijn deze niet voor jou van toepassing en vindt je jezelf terug in één van deze groepen, kan het Microdoseren mogelijk iets voor jou zijn:

  • De Creatieveling, Zoekend naar een bron van inspiratie en verdieping
  • De Nieuwsgierige, Aangetrokken tot een persoonlijke ontdekkingsreis
  • De Leider, Op zoek naar innovatie en een verfrissend perspectief
  • De Healer, Werkend aan een betere versie van zichzelf
  • De Visionair, Bewandeld het pad van de toekomst en gaat de uitdagingen aan

Microdoseren met de Truffel

Er zijn verschillende substanties waarmee je aan de slag kunt gaan als je wilt starten met het Microdoseren. Echter de meest toegankelijke substantie is Psilocybine, de werkzame stof die we aantreffen in Magic Truffels. De Magic Truffel is makkelijk verkrijgbaar en geniet de legale status in Nederland. Dit is niet het enige voordeel wat de Truffel heeft tegenover andere Psychedelica. Waar je bij vele andere middelen nog weleens verschil kunt hebben in de sterkte, bevat de Truffel over het algemeen altijd wel dezelfde hoeveelheid werkzame stof. Dit maakt de Magic Truffel zeer betrouwbaar voor het Microdoseren.

Shop Nu

Microdosing & de Wetenschap

Ook de wetenschap maakt een gigantische inhaalslag en laat steeds meer zien dat het nemen van een Microdosering zeer effectief kan zijn bij het doorbreken van hardnekkige gedragspatronen. Er zijn inmiddels talloze werkvelden waar het Microdoseren wordt ingezet en getest. De resultaten zijn hoopvol en de toekomst voor adoptie in de mentale gezondheidszorg lijkt onvermijdelijk. 

Microdosing & Neuro-plasticiteit 

Verschillende onderzoeken tonen aan dat Psilocybine verantwoordelijk is voor neuro-plasticiteit, een proces waarbij nieuwe hersencellen worden aangemaakt. Wanneer de stof actief is zien we dat de verbindingen tussen hersengebieden toeneemt en er meer activiteit is tussen de verschillende delen. Dit proces zorgt ervoor dat informatie op verschillende manieren kan worden verwerkt wat het individu in staat stelt vaststaande denkbeelden, gewoontes en gedragingen te doorbreken. Door deze verhoogde activiteit in de hersenen ziet men denkbaar meerdere mogelijkheden en word er meer perspectief en overzicht ervaren tijdens het Microdoseren.

Het Placebo-effect

Wie zich uitgebreid verdiept in de onderzoeken naar het Microdoseren, zal ongetwijfeld de invloed van het placebo-effect tegenkomen. Het is nog steeds niet duidelijk aangetoond welke invloed dit heeft op het farmacologische effect van de Psychedelica. In hoeverre is de persoon zelf verantwoordelijk voor de persoonlijke ontwikkelingen en in welke mate kunnen we dit toekennen aan de psychoactieve substanties? Het werk van dr. Joe Dispenza laat duidelijk zien dat een verwachtingspatroon een sterke invloed kan uitoefenen op de daadwerkelijke uitkomst. Het brein en de menselijke geest worden in deze mate nog steeds niet volledig begrepen binnen de beperkte maatstaven van de wetenschap.

Wie of wat is er nu eigenlijk verantwoordelijk voor een bepaalde uitkomst of resultaat, en hoe maken we dit meetbaar? Deze interessante vraag zet ongetwijfeld aan tot nadenken en verwijst duidelijk naar het belang van een interactief proces en het plaatsen van een intentie. Ongeacht in tot hoeverre behaalde resultaten te herleiden zijn naar het farmacologische effect, doet het er uiteindelijk toe wat jou aanmoedigt om jezelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen. Wil je graag weten hoe je dit voor jezelf kunt vormgeven? We hebben alvast een aantal belangrijke punten op een rij gezet om je zo goed mogelijk op weg te helpen.

Download de Handleiding

Leave a Reply